Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nederhof vanaf 20 april weer bewoond

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 12 maart 2018 14:29

Foto: WOS Media


De Nederhof in Honselersdijk wordt vanaf 20 april na ongeveer tweeënhalf jaar weer bewoond. Dan nemen 23 jongvolwassenen met een lichte tot matige beperking hun intrek in het pand. Dat laat woonbegeleider Shirley Goedendorp van zorgbedrijf Levin weten aan WOS Media. Het pand wordt momenteel helemaal opgeknapt. Afgelopen vrijdag kreeg Levin hulp van diverse vrijwilligers tijdens de landelijke vrijwilligersdag NLDoet.

"Op 3 april is de sleuteloverdracht", zegt Goedendorp. "Daarna moeten de slaapkamers en de gezamenlijke woonkamer opgeknapt worden en daarna zullen we gaan verhuizen." Op de benedenverdieping komen grote kamers, geschikt voor bewoners die wat meer zelfstandig kunnen wonen. Op de bovenverdieping bevinden zich de studio’s. "Vier bewoners komen in een appartement en negentien in een studio."

De Nederhof staat leeg nadat in november 2015 de cliënten van Middin verhuisden naar de Rozenhof in Naaldwijk. Volgens Middin voldeed het voormalig buitenverblijf van prins Frederik Hendrik niet meer aan de eisen van deze tijd. Al in april 2016 liet Levin weten, dat er een nieuw begeleid wooninitiatief zou starten. Dat initiatief liep echter vertraging op door de vondst van asbest.

Er wordt nog over gedacht om een lunchroom of restaurant aan de voorkant te vestigen en een kruidentuin in de binnenplaats.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
's-Heeren Loo
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS