Nederlaag handbaldames Quintus in EHF Cup

De eerste wedstrijd in de tweede ronde van de EHF-cup tussen Quintus en Nantes Atlantique Handball is gewonnen door de Franse formatie met 30-21. Morgenavond is de return eveneens in Nantes.

Het niveauverschil tussen beide ploegen was te zien, hoewel Quintus er alles aandeed om goed voor de dag te komen en dat lukte in bepaalde fases van de wedstrijd met goede aanvallen en verdedigend werk.

Nantes opende sterk en nam binnen drie minuten een 3-0 voorsprong. Esmee Martens scoorde de eerste Heulse treffer bij deze tussenstand. Nantes stond na ruim een kwartier spelen met 9-3 voor. Bij rust was het verschil acht doelpunten in het voordeel van Nantes: 15-7.

Na de pauze bleef het verschil ongeveer even groot. Quintus kwam meer aan scoren toe en hield gelijke tred met de Franse opponent. De Heulse ploeg kwam tot 14 doelpunten en de Franse ploeg scoorde evenveel als in de eerste helft. Het grootste verschil was het kunnen afronden van aanvallen. Hierin was de slagvaardigheid het grootste bij Nantes. De Franse ploeg had een schotpercentage van 56% (30 uit 54 pogingen). Quintus kwam uit op een schotpercentage van 40% (21 treffers uit 52 pogingen).

Lois Strik kan morgen in haar 23ste Europese wedstrijd haar 50ste treffer laten aantekenen. Om deze mijlpaal te bereiken heeft ze nog twee doelpunten nodig. Amber Verbraeken debuteerde in Europa en kwam tot drie treffers. Angelique van Duijvenbode speelde haar 25ste wedstrijd in Europees verband. Esther de Vos heeft sinds haar debuut in Europa (ZRK Mira Prijedor, 12 november 2016) 27 wedstrijden op rij gespeeld. Zij debuteerde onder meer met Angelique van Duijvenbode en Iris van Aalst.

Doelpuntenmakers: Amber Verbraeken (3), Nicole van Meteren (3), Lois Strik (3), Sabine Vollebregt (3), Jette van Ingen (3), Lisanne Kruijswijk (2), Esmee Martens (2), Fe Boeters (1), Angelique van Duijvenbode (1).