OnsOranje

OnsOranje

Nederland o17 plaatst zich in 's-Gravenzande voor EK

Het Nederlands elftal voor spelers tot 17 jaar heeft zich dinsdagavond op het Juliana Sportpark in 's-Gravenzande geplaatst voor het Europees kampioenschap voetbal in Ierland komende zomer. Oranje won op het 'Wembley van het Westland' met 2-5 van directe concurrent Tsjechië. Daarmee eindigt het Nederlandse team op de eerste plek in de poule, met drie punten meer dan de Tsjechen.

In de eerste helft opende Michal SevCík voor Tsjechië de score. Brian Brobbey maakte daarna gelijk. Mohamed Sankoh en Mohamed Taabouni zetten Oranje in het eerste kwartier van de tweede helft op een 1-3 voorsprong. Nogmaals Brobbey, Sontje Hansen maakten er zelfs 1-5 van, waarna de Tsjech Filip Silhart via een penalty de eindstand bepaalde.

De landen speelden de afgelopen week in totaal drie wedstrijden, verdeeld over de complexen in 's-Gravenzande en in Alphen aan den Rijn. Zowel Nederland als Tsjechië won de voorgaande twee wedstrijden, maar Oranje had een beter doelsaldo.