Archief
Van Baarle werd vorig jaar tweede foto Leo de Jong

Van Baarle werd vorig jaar tweede foto Leo de Jong

Nederlands kampioen tijdrijden naar Wateringen

Nederlands kampioen tijdrijden Dylan van Baarle (Team Sky) staat op donderdag 2 augustus aan de start van de Profronde Westland in Wateringen. Dat heeft de organisatie van het wielerevenement donderdag bekendgemaakt. Ook Bram Tankink (Lotto-Jumbo) doet mee.

Beide wielrenners komen niet in actie tijdens de Tour de France. Het wielercomité is nog bezig met het strikken van renners die nu in Frankrijk rijden. Meer nieuws daarover wordt verwacht na de eerste rustdag van maandag.

De organisatie heeft ook de twee Westlanders Jesper Asselman en Jason van Dalen gestrikt. Voor Asselman zal het een van zijn eerste wedstrijden zijn, nadat hij in februari zijn enkel brak bij een valpartij.

Het is overigens niet waarschijnlijk dat de Nederlands kampioen op de weg, Mathieu van der Poel, naar Wateringen komt, zei comitélid Marco Vijverberg vorige week tegen WOS Media. "Wij hebben zeker contact opgenomen met Cycling Service (management, red.) om te vragen of hij beschikbaar is. Als dat zo is dan hangt het ook nog van zijn prijs af. Maar ik kreeg al te horen dat het moeilijk wordt om hem op meerdere profcriteriums te laten rijden."

Categorieen:
Wateringen Westland Sport