Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Negen aanhoudingen in grote fietsendiefstalzaak

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 9 augustus 2017 13:12


De politie heeft vrijdag zeven mannen en twee vrouwen uit Polen en Den Haag aangehouden. De groep wordt verdacht van grootschalige fietsendiefstal in de regio. Ook in Naaldwijk zijn door de groep fietsen gestolen.

Het onderzoek begon na informatie over een verdacht huis aan de Nunspeetlaan in Den Haag, waar vaak fietsen werden afgeleverd en vervolgens op transport gingen. Uit onderzoek kwam een netwerk van Polen aan het licht die in de eenheid Den Haag op grote schaal fietsen stalen.

De fietsen stonden op een 'Poolse Markplaatssite' te koop, aldus de politie. Verder werden op bestelling fietsen opgehaald bij het huis aan de Nunspeetlaan.

Aangifte doen loont
Vrijdag zijn de verdachten aangehouden. De recherche nam ook valse framenummerstickers, inbrekerswerktuigen, geld en een kleine hoeveelheid drugs in beslag. In totaal vond de politie 30 fietsen terug, maar omdat nog niet van iedere gestolen fiets een aangifte binnen is, vraagt de politie dat met klem toch te doen.

Het aantal aangiftes van fietsendiefstal in Westland was in de eerste zes maanden van 2017 hoger dan in de eerste helft van alle zes voorgaande jaren. Het waren er nu 234 tegen 197 in de eerste zes maanden van 2016, zo blijkt uit de statistieken van de politie.


WOS Nieuws maakte vorige week dit verhaal over de fietsendiefstallen in Westland: 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS