Archief
Signbiblio

Signbiblio

Negen maanden cel voor diefstal geld van 10-jarig pleegkind

Een 45-jarige Bulgaarse vrouw moet negen maanden de cel in, omdat ze in nog geen drie maanden tijd ruim 130.000 euro heeft gestolen van haar vroegere pleegkind. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald. De zaak speelde zich eind 2016 af, toen de vrouw in Maassluis woonde.

De Bulgaarse was in oktober 2016 benoemd als pleegmoeder van een toen 10-jarige jongen. Zijn moeder, een vriendin en huisgenote van de dader, was kort daarvoor overleden. Als pleegmoeder kon ze (ten onrechte) ook beschikken over de pinpas en inloggegevens van de bankrekening van het jongetje.

Uit de stukken blijkt dat in totaal 125.642 euro is overgeboekt naar rekeningen van de vrouw en van bekenden van haar. Ook pinde ze een bedrag van bij elkaar 1.850 euro bij geldautomaten. Bij bedrijven als Gall en Gall en ICI Paris, parkeergarages en tankstations pinde ze ook nog eens 5.731,87 euro van de rekening.

"De geldopnames en pinbetalingen passen niet bij het uitgavenpatroon van een 10-jarige", schrijft de rechtbank in haar vonnis. "De verdachte was niet bevoegd deze transacties te verrichten omdat zij niet de wettelijk vertegenwoordiger was, maar ook niet omdat zij wist dat deze rekening niet bedoeld was voor het doen van allerlei uitgaven en geldopnames die niet ten behoeve van en in het belang van het kind waren."

Categorieen:
Maassluis 112