Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Net geen podiumplek voor Leerdam op 1.000 meter

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zondag 17 november 2019 13:49

Foto: livestream NOS


Jutta Leerdam is het wereldbekerseizoen keurig begonnen met een vierde positie op de 1.000 meter. De schaatsster uit 's-Gravenzande won in Minsk (Wit-Rusland) de rit van landgenote Letitia de Jong, maar in andere ritten waren dames sneller.

Zo won de Amerikaanse Brittany Bowe het goud met 1.15,35, tevens goed voor een baanrecord. Jorien ter Mors pakte het zilver (1.15,95) en brons was er voor de Russische Yekaterina Shikhova (1.15,96). De race van de 20-jarige Jutta Leerdam was helemaal niet slecht, al liet zij in de beginfase wel wat tijd liggen. Uiteindelijk kwam zij in 1.16,00 als vierde over de streep.

Eerder dit weekend was er meer succes voor de 's-Gravenzandse met goud op de teamsprint vrijdag. Zaterdag eindigde Leerdam als twaalfde op de 500 meter. In de B-groep kwam Dione Voskamp uit De Lier tot een achtste plek.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS