Archief
Archieffoto Maurice Verschuur

Archieffoto Maurice Verschuur

Niet eerder kwamen er zoveel cruiseschepen langs onze regio

Liefhebbers van cruiseboten in onze regio opgelet, niet eerder stonden er zoveel cruiseschepen gepland om langs onze regio te varen als in dit jaar. In totaal zijn het er dit seizoen meer dan honderd, meldt mediapartner RTV Rijnmond. Voor twaalf cruiseschepen is het de eerste keer dat ze de regio aandoen.

Onder de schepen is ook een aantal dat tot voor kort aanmeerde in Amsterdam. Door de verhoogde toeristenbelasting voor cruisepassagiers in de hoofdstad verkiest onder meer rederij MSC nu Rotterdam boven Amsterdam voor een aantal schepen.

Deze donderdag is het cruiseseizoen 2019 van start gegaan, maar ook meteen een beetje in het water gevallen. Door het slechte weer moesten de AIDAcara en de AIDAmar namelijk eerder aanmeren in Rotterdam. In plaats van 08.00 uur en 09.00 uur lagen de twee boten al om 07.30 uur aan in Rotterdam.

De liefhebbers van de boten staan regelmatig in groten getale langs het Scheur bij Maassluis en de Nieuwe Waterweg in Hoek van Holland om foto's te maken van de 'drijvende hotels'. Om de scheepsfans van dienst te zijn wordt daarom vaak van te voren al bekend gemaakt hoe laat een bepaald schip langs vaart.

Bekijk hier de 'cruisekalender'.