Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Niet-geleegde papierbakken in Westland pas in februari geleegd

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 16 januari 2020 09:54

Foto: Signbiblio


De nieuwe huis-aan-huisinzamelaar HVC rijdt in tegenstelling tot eerdere berichten toch geen extra ronde om niet-geleegde mini-containers voor papier in Westland alsnog te legen. Dat laat een gemeentewoordvoerder desgevraagd weten aan de WOS. In plaats daarvan krijgen inwoners het advies om papier en karton dat niet meer in de bak past de volgende maand naast de container te zetten.

Het contract met de oude huis-aan-huisinzamelaar voor papier is op de laatste dag van vorig jaar opgezegd. Sinds 1 januari 2020 neemt HVC de diensten over, maar die doet dat nu overdag, op andere dagen en zonder vrijwilligers. Westlanders hebben een brief toegestuurd gekregen met de nieuwe inzameldata, maar die is niet bij iedereen (op tijd) aangekomen.

Daardoor wisten onder meer mensen in Naaldwijk en De Lier niet dat de bak naar buiten moest. Anderen laten op sociale media weten dat de bak wel buiten stond, maar dat die niet is geleegd. De gemeente liet daarop aanvankelijk weten extra scherp te zijn op waar de inzameling niet perfect zou lopen en dat waar mogelijk een extra ronde wordt gereden.

Dat gaat nu dus toch niet gebeuren. "Reden is dat op dit moment een eventuele inhaaldag kort op de volgende inzameldag zou uitkomen", zegt de woordvoerder van de gemeente. Inwoners die nu met een volle papierbak zitten, krijgen daarom het advies om de bak pas bij de inzameldag in februari weer buiten te zetten. "Wie hierdoor meer papier heeft dan in de bak past mag dat, in deze eerste periode, naast de bak zetten, bijvoorbeeld in een kartonnen doos. Ook dit papier en karton wordt dan gewoon meegenomen." Wel wordt gevraagd de bak vóór 07.00 uur 's morgens buiten te zetten.


Wie eerder zijn of haar papier kwijt wil, kan terecht bij de gemeentewerf in Naaldwijk of Monster of een van de milieu-eilanden in de dorpen.

Overigens verwacht HVC vanaf februari of maart wel papierbakken die op de inzameldag zijn gemist na te kunnen rijden. Dat gebeurt dan met een van de voertuigen die op een andere dag een route rijden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS