Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuw jaar, nieuwe hoofdredacteur

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 1 januari 2019 08:30

Foto: Richard Vroom l en Bas Booister


Het is de eerste dag van het nieuwe jaar en daarmee ook de eerste dag in mijn nieuwe functie van hoofdredacteur. Wellicht ken je me wel, van het radionieuws of van de tv-programma's rond de verkiezingen. Toch lijkt het me aardig om iets over mijzelf met jou te delen, in de hoop dat jij ook regelmatig jouw nieuwstips en kritische opmerkingen met mij wilt delen.

In de afgelopen jaren heb ik diverse werkzaamheden voor de WOS mogen verrichten. Zo kwam ik hier op mijn zestiende binnen als vrijwillig technicus voor WOS Sport. Na een tijdje het mengpaneel te hebben bestuurd voor de sportuitzendingen op de radio, mocht ik ook zelf radio gaan maken. Eerst in de nachtelijke uurtjes, later ook overdag. En ik schreef de weerberichten voor WOS Teletekst, een prehistorisch systeem, maar het werkte wel.

In 2009 besloot ik meer te willen doen met journalistiek en ging in schrijven voor het toenmalige Weekblad De Echo, dat verspreid werd in Maassluis en Hoek van Holland. Later mocht ik ook af en toe een berichtje schrijven voor de WOS en maakte ik een Twitteraccount aan om zo ook het laatste regionieuws op Twitter te kunnen verspreiden.

Na het opzetten van een nieuw platform voor Maassluis en het volgen van de studie journalistiek in Tilburg, kwam ik in 2014 weer terug bij de WOS. Onder meer met een historische documentaire over de stad Maassluis. Eerst kwam ik in dienst als weekendredacteur, later als fulltime redacteur en websitebeheerder. Na een paar tussentijdse uitstapjes als nieuwslezer bij Radio Veronica en Radio 538, mag ik nu het stokje van Richard Vroom overnemen.

Richard gaf sinds 1 juli 2010 met hart en ziel vorm aan de redactie van de WOS. Onder zijn leiding is de redactie sterk geprofessionaliseerd en uitgebreid. Dankzij zijn vertrouwen, konden diverse redacteuren, onder wie ikzelf, excelleren. Ik ben, net als vele anderen, Richard dan ook veel dank verschuldigd. Ik wil in de komende jaren zijn lijn voortzetten en versterken. Voor de duidelijkheid: Richard blijft gewoon betrokken bij de WOS. Samen met Kees van Doorn draagt hij de eindverantwoordelijkheid op de momenten dat ik afwezig ben.

Verwacht dan ook geen gigantische veranderingen in de komende tijd. Ik ben er immers van overtuigd dat we op de goede weg zijn. Wel kan ik je vertellen dat we vanaf dit jaar voor het eerst aan onderzoeksjournalistiek gaan doen, in samenwerking met drie andere grote lokale omroepen uit het land. Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek ondersteunt ons hier in. Ook blijven we de samenwerking zoeken met mediapartners als Omroep West en RTV Rijnmond.

Verder hebben we de ambitie om dit jaar te starten met gepresenteerde nieuwsuitzendingen op televisie, het decor is inmiddels al in huis. En we blijven onverminderd inzetten op sociale media en de rubrieken. Over die rubrieken gesproken, binnenkort komt er een aantal bij (denk aan een sporthoogtepunt van de week en een overzichtje met wat er in het weekend te doen is in de regio) en verhuizen er een aantal. Daarover later meer.

Ten slotte wil ik jou, ook namens de redactie, vooral een heel fijn nieuw jaar toewensen, met alle gezondheid en geluk en natuurlijk veel mooie nieuwsproducties.

Vriendelijke groet,

Bas Booister
hoofdredacteur


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS