Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuw logo Verburch leidt tot onvrede: 'druiven moeten terug'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 14 mei 2019 15:30

Foto: Google Streetview


De zeven sportverenigingen van Verburch in Poeldijk voeren sinds 1 april een nieuw logo, maar het stichtingsbestuur heeft daarvoor niet alle handen op elkaar gekregen. Een kritisch bericht van een voetballid op Facebook leverde sinds afgelopen zaterdag al zo'n 200 reacties op. Vooral het wegvallen van de iconische druiven kan bij weinigen op instemming rekenen.

Het nieuwe logo bevat een grote blauwe V, op 'het dakje' van de sporthal, de naam Verburch en daaronder de naam van de sporttak. "Een nietszeggend logo, 13 in een dozijn, geen enkele verwijzing naar Poeldijk of het Westland", vindt gemeenteraadslid Joep van Veen, die het logo afgelopen zaterdag na een voetbalwedstrijd pas zag. "Wie heeft dit verzonnen? Wie hebben hiermee ingestemd?"

Zijn belangrijkste kritiek gaat over het verdwijnen van de iconische druiven die in het oude logo (letterlijk) centraal stonden. "Verburch is vernoemd naar pastoor Verburch. Hij introduceerde de druiventeelt in het Westland. Hiermee werden de eerste stappen gezet om de glastuinbouw in Westland te starten. Dus dit logo met de druiven is 'geworteld in Westland'. En dan ineens is het weg."

Van Veens kritiek wordt ondersteund door honderden mensen: van binnen de vereniging en Poeldijk tot leden van andere clubs. "Geef mij maar de druiven ipv zo commercieel logo", is onder meer te lezen. En: "Het is net een logo van een stichting of uitzendbureau. Vreselijk!"
Al zijn er ook andere geluiden te horen: "Vreselijk mensen met zulke negatieve reacties. Ga zelf in een commissie! Kom op zeg! Commentaar geven is zo makkelijk! Het is een prachtig logo!"

Inmiddels staat ook een petitie online, die dinsdagmorgen was ondertekend door 248 mensen.


V van verbinding
Peter Zuidgeest, voorzitter van de sportstichting Verburch, laat desgevraagd weten verbaasd te zijn door het Facebookbericht. "Het had Joep gesierd om contact met de vereniging op te nemen, dan had hij antwoord gekregen op al zijn vragen."

Volgens Zuidgeest maakt het nieuwe logo deel uit van de toekomstvisie van Verburch, waarin het echt het sportcentrum van Poeldijk en omgeving wil worden. "Het is niet zo dat we pastoor Verburch verloochenen, integendeel zelfs. Pastoor Verburch was niet alleen van de druiventeelt, maar ook van de verbinding en de V in ons logo staat óók voor verbinding!"

De stichting is dan ook niet over één nacht ijs gegaan. "We zijn hier al een jaar mee bezig, er is goed over nagedacht." Daarbij is de mening gevraagd aan de besturen van alle zeven de Verburch-verenigingen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS