Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuw paradepaardje bij Lierse Gondelvaart

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 20 augustus 2019 13:41

Foto: WOS Media


De Lierse Gondelvaart krijgt er dit jaar een nieuw pronkstuk bij. Buitelaar Metaal - tevens sponsor van het oranjecomité - doet met de Canal Trophy, een knipoog naar het roemruchte race-evenement Camel Trophy, een serieuze gooi naar de winst.

"We willen iedereen in De Lier laten zien wat we doen en wat we kunnen", vertelt mede-eigenaar Dennis van Mil van Buitelaar Metaal. Drie weken lang ploeterden hij en zijn collega's aan de twee schuiten die op dit moment nog in de werkplaats staan. "Dit project heeft ons team veel dichter bij elkaar gebracht. Dat hadden we van te voren niet kunnen denken."

Buitelaar Metaal krijgt de nodige concurrentie. Vrijdag om 18.30 vertrekken er maar liefst 30 boten vanaf het 'Nieuwe Kanaal', net om de bocht vanaf de Lee bij de kade bij Holstein Flowers aan de Laan van Adrichem. "’Er komt van alles voorbij: plastic soep, Bob Marley, Freek Vonk en de Daltons", weet organisator Arco Poot.

Vakmanschap
De boten varen richting de Breelee en keren rond 21.00 uur als het al donker begint te worden terug naar het beginpunt. Voor Buitelaar Metaal is meedoen vooralsnog belangrijker dan winnen. Van Mil: "Als iedereen ons gezien heeft en we de vaartocht succesvol hebben volbracht, dan is het voor ons geslaagd."

Of beide boten ook daadwerkelijk blijven drijven is nog maar de vraag. "We hebben er één al te water gelaten", glundert Van Mil. "En die is waterproef. Bij de ander moeten we vertrouwen op het vakmanschap van mijn collega's, haha."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS