Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuw schoolgebouw niet toereikend voor verwacht leerlingenaantal Hofvilla

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 13 februari 2018 08:49


Basisschool de Hofvilla in Wateringen heeft nog maar net een nieuw schoolgebouw, maar in augustus worden er alweer twee lokalen bijgebouwd. Dat laat directeur Mieke Hopman weten aan WOS Media. Het leerlingenaantal groeit hard, zo hard dat het de vraag is of die nieuwe lokalen genoeg zijn.

De school zit straks op twintig lokalen. "Maar we zitten nu al boven de tweehonderd nieuwe aanmeldingen, ik denk niet dat dat toereikend is", aldus Hopman.

Verwijzing naar Pippi Langkous
Hofvilla is de nieuwe naam van Pius X. Anderhalve week geleden verhuisden de leerlingen van hun tijdelijke locatie naar het nieuwe gebouw. "We hebben een totaal nieuwe missie, een nieuwe visie, een nieuw gebouw. Daar past ook een nieuwe naam bij. We liggen aan het Hofpark en 'villa' is een knipoog naar Pippi Langkous (Villa Kakelbont red.)."

Het nieuwe pand heeft onder meer een tribune in de speciale hal, zodat daar gekeken kan worden naar theatervoorstellingen. Ook kunnen de wanden tussen lokalen open, waardoor twee klassen samen les kunnen krijgen. Verder is er een keuken, waar leerlingen van groep 7 en 8 gaan koken voor eenzame ouderen uit de buurt.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS