Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuw Westlands jongerenproject van start

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: maandag 10 september 2018 12:44

Foto: Signbiblio


Westlandse jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 jaar kunnen zich opgeven voor het project 'Vrijwillig Traineeship' van Vitis Welzijn, FC 's-Gravenzande en Het Westerhonk. Het is bedoeld voor jongeren die tussentijds stoppen met hun opleiding of die kiezen voor een tussenjaar alvorens een studie op te pakken.

Het project is een uitvloeisel van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van het kabinet. Voor een duur van een half jaar gaan de jongeren, in drie perioden van twee maanden, bij de drie genoemde organisaties voor minimaal één dag per week aan de slag. Hier staat een bescheiden vergoeding tegenover en er is opleidingsbudget beschikbaar voor ontwikkeling van de jongeren.

Binnen de organisaties worden de jongeren begeleid door een coach. "Ze zien wat er speelt in de maatschappij en deze waardevolle kennis nemen zij weer mee", aldus Annemieke Jansen, manager Vrijwillige Inzet van Vitis Welzijn. "Het biedt hen de mogelijkheid nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en tegelijkertijd iets te betekenen voor een ander."

Het is de bedoeling dat de eerste jongeren al deze maand beginnen. Aanmelden (met motivatie) kan door een e-mail te sturen naar vrijwillige-inzet@vitiswelzijn.nl. Bellen naar 0174 – 630358 kan ook.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden aankondiging
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS