Archief

Nieuwbouw op plek gemeentekantoor 's-Gravenzande dichterbij

De herontwikkeling van het voormalig gemeentekantoor in 's-Gravenzande is, twee jaar nadat het gebouw leeg kwam te staan, eindelijk een stukje dichterbij gekomen. Het college van B en W heeft vrijdag het voorontwerp bestemmingsplan ter inzage gelegd. Het grootste deel van het gebouw wordt gesloopt, alleen het rijksmonument aan de Langestraat blijft behouden en wordt gerestaureerd.

Ontwikkelaar New Lake is van plan op de locatie 27 woningen te bouwen: 14 huurappartementen in de categorie betaalbaar/middensegment en 13 koop-appartementen in de categorie duur. Ook krijgt het gebouw een maatschappelijke functie om indien mogelijk de bibliotheek en Vitis Welzijn te kunnen huisvesten. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor wat horeca en is er een ruime binnentuin.

De woordkeuze van het college bij de maatschappelijke functie - 'indien mogelijk' - suggereert dat de invulling door bibliotheek en Vitis nog niet definitief is. Twee weken geleden heeft de fractie van GemeenteBelang Westland al vragen hierover gesteld, omdat de maatschappelijke functie een uitdrukkelijke voorwaarde was, toen in 2017 een prijsvraag werd uitgeschreven over de herontwikkeling.

Het ontwerp bestemmingsplan ligt nu zes weken ter inzage. De binnengekomen inspraakreacties worden al dan niet verwerkt, waarna het ontwerp bestemmingsplan ter inzage wordt gelegd. Daartegen kunnen zienswijzen worden ingediend. Daarna wordt de gemeenteraad gevraagd om in te stemmen met het bestemmingsplan.