Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuwe bestemming voor Tramstation Naaldwijk

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 7 juni 2016 15:04

Foto: Dennis van Schie


Het voormalige tramstation in Naaldwijk krijgt mogelijk een nieuwe bestemming. Ontwikkelaar Julian Heemskerk wil er kantoorruimtes in aanbrengen en van de vroegere wachtruimte een mini-museum maken.

Ook de buitenkant van het tramstation wordt opgeknapt. De projectontwikkelaar verwacht in het voorjaar van volgend jaar te starten met de verbouwing. Dat gaat dan zo'n 3 a 4 maanden duren. Het pand is een Rijksmonument, waardoor de procedures wat langer duren dan bij normale aanvragen.

Het in 1907 gebouwde station aan de Verspycklaan deed tientallen jaren dienst voor de Westlandse Stoomtrammaatschappij (WSM) en fungeerde later als ontmoetingscentrum en moskee. Het pand, dat eigendom was van de gemeente Westland, wordt sinds 2014 antikraak bewoond.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Beukers
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS