Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuwe burgemeester 'ambassadeur en harde werker'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 12 juni 2018 11:11


De nieuwe burgemeester van Westland is een ambassadeur voor de regio in binnen- en buitenland, een harde werker, integer, onafhankelijk, verbindend en stressbestendig. Dat zijn enkele competenties die staan in de profielschets voor de nieuwe eerste burger. Deze wordt dinsdagavond aangeboden aan de commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit.

De profielschets is tot stand gekomen na 'intensief overleg' tussen de fractievoorzitters van de negen politieke partijen in Westland. Ook de Veiligheidsregio, wethouders, ondernemingsraad, de griffier en waarnemend burgemeester Van Ardenne mochten meepraten. Daarnaast is inwoners, bedrijven en instellingen via een online enquête gevraagd wat zij belangrijk vinden. Ook zijn de kinderprofielschetsen die op meerdere basisscholen zijn gemaakt, gebruikt.

Er wordt nadrukkelijk gezocht naar iemand met academisch werk- en denkniveau, die relevante ervaring heeft opgedaan in een bestuurlijke omgeving, vergelijkbaar met Westland. Hij of zij moet beschikken over een goed netwerk en een goede beheersing hebben van Engels en Duits.

De nieuwe burgemeester moet zich zo snel mogelijk, liefst direct, in Westland vestigen. Hij of zij moet echter wel zelf op zoek naar een eigen woning, er is namelijk geen ambtswoning beschikbaar.

De vacature wordt op 18 juni gepubliceerd in de Staatscourant. De nieuwe burgemeester begint op 1 januari volgend jaar.

Eerder maakten wij onderstaande items over de zoektocht naar een nieuwe burgemeester:


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
DON Feestweek
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS