Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuwe bussen in Westland en Midden-Delfland

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 16 augustus 2019 08:42

Foto: Omroep West


EBS neemt vanaf 25 augustus de stads- en streekbussen over van Connexxion in onder meer Westland en Midden-Delfland. "Het is een flinke uitdaging om alles voor elkaar te krijgen", vertelt vervoerdeskundige Frans de Kok tegen mediapartner Omroep West.

"We maken gebruik van nieuwe routes en die moeten worden getest. Werken de stoplichten mee, doet de ICT het goed, dat soort dingen controleren we in de praktijk. De buschauffeurs moeten zonder problemen op de lijn kunnen rijden."


EBS gaat het streekvervoer verzorgen in de ov-regio Haaglanden Streek. Dat gebied omvat de gemeenten Westland, Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer en Wassenaar. De stadsbussen in bijvoorbeeld Den Haag (HTM) vallen hier dus niet onder.

Reizigers kunnen op die ritjes de vertrouwde abonnementen gebruiken. "Oude abonnementen van Connexxion zijn namelijk gewoon te gebruiken bij ons", vertelt Vermeer. "Zolang ze lopen, zijn ze in de bus te gebruiken."

Rolstoelvriendelijk
EBS gaat rijden met nieuwe bussen, maar met de oude vertrouwde chauffeurs van Connexxion. Het bedrijf neemt namelijk het personeel over. 'De busvloot bestaat nu nog gedeeltelijk uit aardgasbussen en gedeeltelijk uit elektrische bussen", zegt Vermeer. "De planning is om in 2026 of 2027 met alleen nog maar elektrische bussen te rijden.'

Daarnaast zijn de bussen zelf ook uitgerust met passagiersvriendelijke toepassingen. Zo hebben alle stoelen een USB-oplaadpunt en kunnen mensen in een rolstoel makkelijk naar binnen rijden. "De meeste haltes zijn op de goede hoogte", weet Vermeer. "Maar als er een gat is omdat de chauffeur te ver van de rand heeft geparkeerd of er toch nog een hoogteverschil is, dan hebben we een plank die we neer kunnen leggen. Hij is heel licht, dus makkelijk te gebruiken."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS