Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuwe busvervoerder van start, dit zijn de grootste veranderingen

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: zondag 25 augustus 2019 10:43

Foto: Screenshot Omroep West


Busvervoerder EBS is sinds deze zondag de nieuwe busvervoerder in de regio Haaglanden en rijdt onder meer door Westland, Midden-Delfland, Hoek van Holland en Maassluis. De nieuwe bussen zijn duurzamer en voorzien van USB-poorten voor bijvoorbeeld het opladen van je telefoon. Een groot deel van de huidige buslijnen blijft hetzelfde, maar er wijzigt toch ook nog het een en het ander. Hieronder een overzicht.

Lijn 35 is opgeheven en gaat op in lijn 31. Die laatste rijdt voortaan van Hoek van Holland naar Den Haag. Vooral voor inwoners van Hoek van Holland heeft dat grote gevolgen, omdat de bus geen ronde meer door het dorp maakt, maar meteen richting station Hoek van Holland Haven rijdt. In plaats daarvan rijdt de Hoekse Hopper, een soort belbus.

Lijn 33 (Delft - Maassluis) gaat voortaan door Den Hoorn en Delft dezelfde route rijden als de lijnen 32 en 37, waardoor reizigers in Maassluis, Maasland en Schipluiden een kortere reistijd krijgen. In Maassluis krijgt de lijn het eindpunt bij metrostation Centrum. Het traject tussen Maassluis en Naaldwijk wordt overgenomen door lijn 34, die nu nog tussen Monster en Naaldwijk rijdt. In Maassluis krijgt de nieuwe lijn 34 een snellere route, na de halte Stadsmolen wordt er via de Westlandseweg en het centrum naar station Centrum gereden waar overgestapt kan worden op de metro. De frequenties die daarbij over de gehele lijn worden gereden, zijn 2 keer per uur op werk- en zaterdagen overdag.

De dienstregeling van de lijnen 30 en 32 wordt in de spits (lijn 32 alleen in de ochtendspits) verhoogd naar 6 keer per uur. In de daluren wordt de frequentie van lijn 30 tussen Rijswijk en Naaldwijk verhoogd naar 4 keer per uur.

De huidige lijn 36 (tussen Schiedam,Maasland, Naaldwijk en Den Haag) wordt opgewaardeerd naar R-net, een samenwerkingsproject van overheden en vervoerders in de Randstad op het gebied van 'hoogwaardig openbaar vervoer', en krijgt het nieuwe nummer 456. De route blijft hetzelfde, maar de frequentie wordt verhoogd naar 6 keer per uur op werkdagen in de spits en 5 keer in de daluren. 's Avonds en in het weekend rijdt de bus 2 keer per uur.

De veilinglijnen blijven ongewijzigd rijden naar de bloemenveiling in Honselersdijk. De lijnnummers zullen wel wijzigen, de nummers 424, 426, 427, 429 en 431 wijzigen in 824, 826, 827, 829 en 831.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS