Archief
Van Kortenhof

Van Kortenhof

Nieuwe fiets voor circa 120 kinderen in Maassluis

Zo'n 120 Maassluise kinderen uit gezinnen met weinig geld, krijgen deze maand een compleet nieuwe fiets cadeau. Het gaat om kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Ze krijgen de fiets dankzij een samenwerking tussen Stichting Leergeld, fietsenwinkel Van Kortenhof en fietsfabrikant Alpina.

Via Stichting Leergeld zijn er in totaal 550 kinderen op basisscholen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam die een fiets hebben aangevraagd. Ze hebben die nodig om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen. Daarom werd er contact gezocht met de fietsenwinkel.

Het was vanuit de stichting de bedoeling om de kinderen te voorzien van tweedehands fietsen. Maar dat bleek volgens de fietsenwinkel een onmogelijk opdracht en geen garantie voor veilige fietsen, gezien het grote aantal dat geleverd moest worden. Zo kwam uiteindelijk de kinderfietsfabrikant in beeld.

Woensdag 13 juni om 18:00 uur mogen de eerste kinderen hun nieuwe fiets in ontvangst nemen. Deze worden uitgereikt door de Maassluise wethouders Kuiper en Bronsveld, de Vlaardingse wethouder De Leede en de Schiedamse wethouder Bregman in de vestiging van Van Kortenhof aan de Van Hogendorplaan 933 in Vlaardingen.

In de komende weken volgen er nog acht avonden waarin alle kinderen hun fiets mogen ophalen bij de fietsenwinkel, zodat iedereen vóór de zomervakantie begint, gebruik kan maken van zijn of haar fiets.

Categorieen:
Maassluis Algemeen