Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuwe fietsvrienden maken in Maassluis

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 17 juli 2019 15:47


Lekker fietsen met een groep mensen die je eigenlijk niet kent. Het kan vanaf deze week in Maassluis. Fietsenwinkel Van Kortenhof en de gemeente Maassluis werken samen om dat voor elkaar te krijgen, onder de noemer Doortrappen. Vorige week stond in onder meer de lokale media een oproep om mee te doen. Die oproep leverde woensdagochtend veel publiek op.

De deelnemers hebben allemaal hun eigen redenen om mee te doen. "Ik ben met pensioen en heb voldoende vrije tijd voor vrijwilligerswerk. Toen kwam deze oproep en ik fiets vrij veel, dus daarom heb ik me aangemeld", zegt organisator Jan Remmerswaal.

Een deelneemster: "Ik zag de oproep in De Schakel staan en de naam van Plony van Kortenhof stond erbij. Ik ken haar van vroeger, toen onze kinderen op de basisschool zaten. Dus ik dacht, ik ga kijken en meedoen." "Nieuwe mensen ontmoeten is altijd leuk. Ik ken binnen deze groep ook veel mensen, dus zo kan ik ook weer een praatje maken met mensen die ik een tijdje niet heb gesproken", zegt een andere fietsster.


De fietsgroep bepaalt in onderling overleg hoe ver er wordt gefietst, zegt organisator Plony van Kortenhof. "We moeten ook rekening houden met mensen die niet zo goed kunnen fietsen, ons doel is samen uit, samen thuis. In deze groep zitten veel enthousiastelingen, dus ik denk dat we verder kunnen gaan."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS