Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuwe innovatie tegen wateroverlast

Door: Boudewijn Vermeer

Gepubliceerd op: maandag 5 november 2018 14:20


Er is een nieuwe oplossing ontwikkeld die de brandweer kan inzetten tegen wateroverlast. In plaats van zakken vullen met zand kan er een dam opgezet worden met overtollig regenwater. De brandweer kan een slang aansluiten op deze Slamdam, zoals het nieuwe wapen heet, en vullen met water. Zo ontstaat een dam.

Deze innovatie is zaterdagmiddag gedemonstreerd in De Lier. Twee mensen kunnen binnen een uur tijd 100 meter lengte van deze dammen opzetten. De Lierse brandweer is enthousiast, maar heeft ze nog niet aangeschaft. Daar gaat de brandweer niet zelf over, maar de Veiligheidsregio Haaglanden. 

Naast een grote Slamdam voor overheden is er ook een kleinere variant voor particulieren. Die kost ongeveer 350 euro en kun je voor de deur leggen. Tijdens de demonstratie toonden al een aantal Lierenaren belangstelling.
De organisatie achter de damwand heeft hem ook al in de praktijk getest. Hij is onder andere ingezet bij de afsluitdijk. 

Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS