Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuwe naam voor Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul

Door: Nelleke Arnout

Gepubliceerd op: zaterdag 13 oktober 2018 12:30

Foto: De onthulling door wethouder Vreugdenhil en voorzitter Chris Batist


De Historische Werkgroep Oud-Wateringen en Kwintsheul heeft zaterdagochtend haar nieuwe naam bekend gemaakt: Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul. Wethouder Piet Vreugdenhil onthulde de naam tijdens de Historische Informatiemarkt in het Gemeentehuis aan de Verdilaan.

De club heeft haar naam veranderd, omdat de oude naam niet meer dekkend was. Voorzitter Chris Batist: "In de jaren zeventig werden overal in de streek werkgroepen opgericht om historisch onderzoek te doen. Dat doen we nog steeds, maar er is veel meer bijgekomen. Denk alleen maar aan het digitaliseren van alle foto's die we hebben en krijgen." Daarnaast laat de nieuwe naam zien dat de groep een vereniging is, wat ze al meer dan dertig jaar is.

Wethouder Vreugdenhil vindt de naamswijziging een goede keuze en hoopt op meer leden voor de vereniging. "Ik hoop dat er ook Westlandse jongeren zich aan willen sluiten bij een van deze organisaties. Geschiedenis is namelijk een prachtige hobby."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS