Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuwe openingstijden Hoekse Badje lijken definitief

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 15 mei 2019 16:49

Foto: het Hoekse Badje


Het ziet er niet naar uit dat de aanpassing van de openingstijden van het Hoekse Badje worden teruggedraaid naar de oude situatie. Dat blijkt uit de reactie van het Rotterdamse college van B en W in antwoord op vragen van het CDA.

In de nieuwe situatie, die sinds vorige week maandag geldt, is het zwembad op dinsdagmiddag en op maandag en donderdag tussen 12.00 en 15.00 uur gesloten. In plaats daarvan is de avondopening verruimd en is er een tweede avondopening op donderdag. Bovendien zijn er extra momenten voor aquasport en worden in de zomer zwemlessen gegeven.

De beslissing om de opening op schooltijden te schrappen, viel eerder niet in goede aarde bij veel ouders die graag met hun peuters zwommen. Het besluit is echter genomen, omdat er maar weinig mensen op afkwamen. "Die betreffende uren werden vooral bezocht door ouders met jonge kinderen tot en met 3 jaar, maar wel in kleine aantallen", reageert het college. "Het gemiddelde aantal bezoeken over deze dagdelen bedroeg in 2018 5 kinderen (plus een ouder) per keer."

Het CDA wilde weten of er een eventueel compromis mogelijk was, zodat ouders met peuters toch van het zwembad kunnen blijven maken. Die kans is klein. "Indien de nu geschrapte uren weer ingeroosterd zouden moeten worden, gaat dit ten koste van de nieuwe uren waar veel vraag naar is", doelt het college op de donderdagavond, aquasport en de zwemlessen in de zomer.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS