Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuwe optie voor De Dijkgraaf: perceel bij Arendsduin

Waar de Hoefweg in De Lier ineens geen optie meer lijkt te zijn voor vestiging van paardensportcentrum De Dijkgraaf, is even plotseling een gebied van het hoogheemraadschap bij Arendsduin in 's-Gravenzande in beeld gekomen. Dit waren woensdagavond twee verrassende uitkomsten van de behandeling van dit onderwerp in een commissie van de Westlandse gemeenteraad.

De Dijkgraaf, die nu aan Plaats Langeveld in Monster is gehuisvest, hangt een ontruiming boven het hoofd, omdat de vergunning al geruime tijd is verstreken. Enkele tientallen klanten van het paardensportcentrum waren naar het gemeentekantoor in 's-Gravenzande gekomen om voor de deur een petitie te overhandigen aan wethouder Ouwendijk. Er hadden 575 mensen hun steun betuigd aan de wens om het centrum voorlopig te laten zitten waar het zit.

Aan het begin van de commissievergadering werd ingesproken door onder anderen mede-eigenaar Anne van Dijk van de manege en buurman Dennis Nederpelt. Hun schets van de gang van zaken week aanzienlijk van elkaar af. Wethouder Ouwendijk zou later opmerken: "Iedereen komt met een eigen waarheid achter de microfoon."

De wethouder toonde zich, op aandrang van Remmert Keizer (GBW), bereid om contact te zoeken met het hoogheemraadschap van Delfland om voor De Dijkgraaf de weg naar onderhandelingen over het perceel bij Arendsduin te openen. Peter Duijsens (Westland Verstandig) zag het positief in, met een toespeling op de titel van de hoogste functie binnen Delfland: "Wat wil de dijkgraaf nog meer: een paardensportcentrum dat zijn naam draagt!"


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS