Archief
L Verhoeven

L Verhoeven

Nieuwe plannen voor recreatiegebied Het Kraaiennest

Burgemeester en wethouders van Midden-Delfland willen van de Noordplas in Het Kraaiennest een recreatieplas maken. De verblijfskwaliteit moet worden verhoogd door de komst van onder meer een horecapaviljoen en ook het routenetwerk voor fietsers en ruiters moet worden verbeterd. Dit blijkt uit een inrichtingsvoorstel dat aan de gemeenteraad is voorgelegd.

Een van de struikelblokken voor de ontwikkeling van het gebied werd in het verleden gevormd door het aantal beheerders van het gebied. Zo zijn de gemeenten Midden-Delfland en Westland, het Hoogheemraadschap van Delfland en Staatsbosbeheer allemaal deels eigenaar van het gebied. Daarnaast hebben verschillende natuurorganisaties ook belangen bij het gebied. Inmiddels is dat struikelblok weggenomen.



Het inrichtingsplan wordt op 14 mei besproken in een commissievergadering. Omdat de beheerskosten bij de herinrichting meer dan 30.000 euro hoger liggen dan in de huidige situatie, zou het kunnen dat het plan nog iets versoberd wordt. Wel gaat wethouder Sonja Smit ervan uit dat een groot deel van de financiering kan komen uit bestaande of nieuwe subsidieprogramma's.