Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuwe verdachten cocaïnezaak langer vast

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 1 augustus 2018 16:20

Foto: Openbaar Ministerie 2


De twee mannen die onlangs zijn gearresteerd in verband met een grote Westlandse cocaïnezaak zitten nog zeker 60 dagen langer in voorarrest. Dat heeft de raadkamer van de Haagse rechtbank woensdag bepaald.

Het gaat om een 51-jarige man uit Bergen op Zoom en een 45-jarige man uit het Zeeuwse Hansweert. In mei werden al vijf andere verdachten aangehouden. Zij verschenen dinsdag voor de rechter.

600 kilo cocaïne
De politie vond op Hemelvaartsdag - 10 mei - ongeveer 600 kilo cocaïne in een loods in 's-Gravenzande. De cocaïne zat verstopt in een partij ananassen die bij het bedrijf Agro Merchants werd geleverd. De recherche deed al een tijdje onderzoek naar een mogelijk drugstransport. Het onderzoek kreeg een onverwachte wending toen duidelijk werd dat er mogelijk geweld zou worden gebruikt. "Ze wilden mensen van het bedrijf vastbinden om aan de drugs te komen", zei rechercheleider Wieger Harskamp eerder.

Door een arrestatieteam konden vier verdachten worden aangehouden in een auto op het Vlietpolderplein in Naaldwijk, bij fietsbrug De Snelbinder. Naar de vijfde man werd urenlang gezocht, hij bleek uiteindelijk verstopt te zitten in een koelcel van het bedrijf.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Beukers
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS