Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuwe vuurwerkshow Hoek van Holland vanaf het strand

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 4 september 2019 15:53

Foto: Signbiblio 1


De extra georganiseerde vuurwerkshow tijdens Oud en Nieuw in Hoek van Holland, wordt speciaal ontworpen op basis van de locatie. In de badplaats wordt het vuurwerk vanaf het strand afgevuurd.

Rotterdam krijgt dit jaar twee extra vuurwerkshows: in Hoek van Holland en in Nesselande. De gemeente wil Rotterdammers een alternatief bieden, nu op steeds meer plekken zelf vuurwerk afsteken niet meer mag.

Klaas Rohde organiseert met zijn bedrijf het Nationaal Vuurwerk en mag ook de twee extra shows gaan invullen. Hij was al jaren van plan de show uit te breiden naar andere locaties, dus was erg blij met de vraag van de gemeente. "Eigenlijk zijn het twee initiatieven die bij elkaar zijn gekomen, dat matchte heel mooi", zegt hij op Radio Rijnmond.

Net op de vloedlijn
De muziek is op drie plekken hetzelfde en wordt op hetzelfde moment gestart. "Maar elke locatie heeft een andere structuur. Bij de brug schieten we het vuurwerk af vanaf de brug en een ponton, in Hoek van Holland waarschijnlijk net op de vloedlijn en in Nesselande echt vanaf het water. Dus elk vuurwerk krijgt zijn eigen karakter", legt Rohde uit.

Muziek als basis
Het vuurwerk gaat in Hoek van Holland in het water weerkaatsen. "We zijn nu bezig met het ontwerp. De muziek is de basis, daar ga je op componeren met je vuurwerk."

Rohde deelt de mening van de gemeente die pleit voor georganiseerd vuurwerk en minder particulier vuurwerk. "Ik denk dat je met georganiseerd vuurwerk veel meer impact kan maken voor hele grote groepen mensen. De power die georganiseerd vuurwerk geeft en dat je daar met elkaar bij kunt zijn, is fantastisch."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS