Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Filteren op datum:
        
Meeste miljonairs in Midden-Delfland vrijdag 27 mei 2016 09:09

Meeste miljonairs in Midden-Delfland

Huishoudens met een goed gevulde portemonee in de regio zijn vooral te vinden in de gemeente Midden-Delfland. Ongeveer 3,3 procent van de huishoudens daar was in 2014 miljonair, dat komt neer op ongeveer 240 huishoudens, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Ten opzichte van 2013 is het aantal iets gestegen: toen was 3,1 procent van de huishoudens in Midden-Delfland miljonair. Midden-Delfland staat hiermee op de 27ste plaats van de 390 gemeenten  in Nederland. Westland telde in 2014 ongeveer 1070 miljonairshuishoudens, dat komt neer op een percentage van 2,5 procent. Hiermee ligt het aantal miljonairshuishoudens in Westland boven het landelijk gemiddelde. Het aantal miljonairs in Westland is vergeleken met 2013 vrijwel gelijk gebleven, toen was 2,4 procent miljonair. In Maassluis wonen met circa 100 huishoudens de minste miljonairs in de regio, dat is 0,7 procent van alle huishoudens in Maassluis. Hiermee behoort Maassluis tot de 25 gemeentes met de minste miljonairshuishoudens in Nederland. Net als in Westland bleef het percentage miljonairs in Maassluis (2013: 0,6 procent) nagenoeg gelijk.De meeste miljonairshuishoudens zijn te vinden in de gemeente Laren, waar 10,1 procent van de huishoudens miljonair is. Sinds 2012 neemt het aantal miljonairs in Nederland toe. Miljonairshuishoudens hebben een vermogen van meer dan een miljoen euro, exclusief de waarde van de eigen woning en eventuele hypotheekschuld.
Lees meer
Video Ondanks goed seizoen onzekerheid over toekomst Waterman dinsdag 29 september 2015 15:03

Ondanks goed seizoen onzekerheid over toekomst Waterman

Buitenzwembad De Waterman in Wateringen heeft een uitstekend seizoen gedraaid. De vijftig vrijwilligers die het bad al drie jaar draaiende houden zien de toekomst dan ook zonnig tegemoet. Er hangt alleen één zwart wolkje boven De Waterman: groot onderhoud. Afgelopen zomer telde het openluchtbad aan de Dorpskade in totaal 30.000 bezoekers en een topdag met 2400 zwemliefhebbers. "We draaien nu zo goed als quitte", zegt bestuursvoorzitter Geerten van der Lugt. "Maar we willen nu ook doorpakken en ervoor zorgen dat het zwembad ook de komende jaren open blijft."Maar dan moet er wel een oplossing komen voor de extra kosten voor groot onderhoud, zoals de vervanging van de filter- en verwarmingsinstallatie. "Een deel kunnen we uit de exploitatie betalen en we hebben al veel gedaan, maar daar gaan we het in de toekomst niet mee redden", aldus Van der Lugt. Het bestuur van De Waterman hoopt op een bijdrage van de gemeente Westland, maar die heeft een paar jaar geleden al besloten dat vanaf 2016 er geen subsidie meer wordt verstrekt.Maar de tijden zijn veranderd, zegt Van der Lugt. "Want zwembad De Hoge Bomen in Naaldwijk blijft nu ook langer open met steun van de gemeente." De vrijwilligers van De Waterman zijn bezig met een plan van aanpak dat zij binnenkort aan de gemeente willen overhandigen.De gemeente wil nog niet reageren omdat ze niet op de zaken wil vooruitlopen. De vrijwilligers zijn ondertussen stiekem al bezig met de voorbereidingen voor volgend seizoen.
Lees meer
Onderzoek naar Westland Verstandig op gang donderdag 10 september 2015 10:10

Onderzoek naar Westland Verstandig op gang

Burgemeester Van der Tak stelt de gemeenteraad volgende week op de hoogte van de stand van zaken in het onderzoek naar de handelwijze van de fractie van Westland Verstandig. Dat onderzoek wordt uitgevoerd door prof. Hans van den Heuvel, een bekende naam op het gebied van ethiek en integriteit in overheidsland. Fractievoorzitter Duijsens van Westland Verstandig voelde zich donderdagavond overvallen, toen Van der Tak met mededelingen over het lopende onderzoek kwam. De burgemeester liet weten, dat Van den Heuvel zich inmiddels een beeld gevormd heeft van de situatie in de Westlandse gemeenteraad en dat hij nog interviews wil houden met de griffier, de presidiumvoorzitter en fractievoorzitter Duijsens van Westland Verstandig. Pieter Varekamp, fractievoorzitter van de VVD wilde weten, waarom de professor een interview met Duijsens wil hebben. "Dat moet u bij de presentatie van het onderzoek maar aan de professor vragen", reageerde burgemeester Van der Tak. MotieEen grote meerderheid van de raad nam in mei een motie aan waarin Van der Tak als raadsvoorzitter werd opgedragen een staats- en bestuursrechtelijk onderzoek in te laten stellen. De druppel die de emmer deed overlopen, was de wijze waarop Westland Verstandig haar kritiek op de raadsaccountant in de publiciteit heeft gebracht. Ook heeft die meerderheid er problemen mee, dat de fractie "regelmatig de integriteit van raadsleden en het college ter discussie stelt". De motie werd gesteund door de fracties van CDA, Gemeentebelang Westland, VVD, Progressief Westland, D66 en ChristenUnie-SGP. LPF Westland was er het wel inhoudelijk mee eens, maar vond zo'n onderzoek "het verkeerde medicijn voor deze patiënt". De resultaten van het onderzoek moeten in een openbare raadsvergadering geagendeerd worden "met als doel het integer handelen binnen de Raad naar een hoger niveau te brengen en hiermee recht te doen aan Westland en haar inwoners", aldus de initiatiefnemers.
Lees meer