Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuws

Filteren op datum:
        
Culturele Raad verontwaardigd over afblazen White Wall Project maandag 19 maart 2018 11:11

Culturele Raad verontwaardigd over afblazen White Wall Project

De Culturele Raad Maasluis (CRM) en de Stichting Maassluise Kunstenaars (SMK) zijn zeer verontwaardigd over het feit dat het White Wall Project van de Spaanse kunstenaar Paco Dalmau niet in Maassluis, maar in Schiedam zal worden uitgevoerd. Die verhuizing is het gevolg van een te hoog kostenplaatje. De twee organisaties laken het gebrek aan daadkracht van de gemeente rondom de vergunningsaanvraag. De CRM en SMK hebben het project van Dalmau van het begin af aan ondersteund. Al in het najaar van 2017 zijn contacten gelegd met de gemeente om te kijken of het project kans van slagen had. Toen is een 'positief pre-advies' gegeven. Ook het Hoogheemraadschap van Delfland deed volgens de twee organisaties niet moeilijk over een aanvraag.Daarna is het echter misgegaan. "Verwonderlijk in de hele gang van zaken is dat wij vernomen hebben dat bij het indienen van de uiteindelijke aanvraag bij de gemeente Maassluis alle vragen weer opnieuw aan de orde kwamen en er daarna continu nieuwe vragen en voorwaarden werden gesteld onder meer over veiligheid", aldus de Culturele Raad in een brief aan de gemeente. "Als de initiatiefnemer vervolgens afspraken wilde maken met de externe adviseur bleek deze zeer slecht bereikbaar. De extra voorwaarden maakten de uitvoering van het project bovendien nog eens 1,5 keer zo duur als was begroot."In Schiedam verliep de procedure een stuk vlotter. "Op vrijdag was het eerste gesprek, op de maandag daarop vond een tweede gesprek plaats, waarbij de gemeente Schiedam meedacht en naar oplossingen werd gezocht. Ook werd de initiatiefnemer geholpen met het invullen van de vergunningsaanvraag. Op donderdag , dus drie dagen later, werd de vergunning afgegeven. Alles binnen 2 weken."De Verenigde Senioren Partij heeft aan het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over deze zaak.
Lees meer
Radiodebat Maassluis: waar komt de sporthal, de sociale huurwoning en de windmolen? woensdag 14 maart 2018 23:11

Radiodebat Maassluis: waar komt de sporthal, de sociale huurwoning en de windmolen?

Waar moet die nieuwe sportzaal komen in Maassluis? Zijn er in de gemeente al genoeg sociale huurwoningen? En wat moet Maassluis toch met windmolens? Negen politieke partijen zijn hier woensdagavond over in debat gegaan op Radio Rijnmond en WOS Radio. De politieke partijen in Maassluis zijn verdeeld of de nieuwe sportzaal wel of niet aan de Sportlaan moet komen. De Verenigde Senioren Partij (VSP) is één van de voorstanders. Deze locatie is haalbaar en betaalbaar, zo vindt de partij. Omwonenden van de Sportlaan zijn geen fan van dit idee. ChristenUnie is het met de bewoners eens en vindt ook dat de parkeerproblematiek een spelbreker is. Zij zijn voor de locatie in Wilgenrijk, maar ook dit idee ondervindt veel tegenstand, zo meldt RTV Rijnmond. "In rapporten kun je niet sporten", merkt de Partij van de Arbeid (PvdA) nog op. Al tien jaar wordt over een nieuwe sportzaal gesproken en al tien jaar worden nieuwe locaties voorgesteld. Mogelijk kan een nieuwe coalitie de knoop doorhakken. Vrijesector- of sociale huurwoningenDe tweede stelling van de avond is, dat in Maassluis meer behoefte is aan het bouwen van vrijesectorwoningen dan aan sociale huurwoningen. "We moeten er vooral voor zorgen dat de wijken voor iedereen en daarmee divers zijn", meent D66. "33 procent sociale huur, 33 procent vrije huur en 33 procent voor het middensegment." Volgens de VVD kan niet afgegaan worden op die cijfers. "38 of 39 procent van onze woningen is nu sociale huur of sociale koop, maar mensen stromen niet door." Maassluis heeft volgens de VVD "behoorlijk last van mensen die scheefwonen". Maassluis Belang pleit voor meer sociale koopwoningen. "Dat je een lager inkomen hebt, betekent niet dat je niet kunt kopen. We moeten die mogelijkheden wel beter onderzoeken."Waar wil Maassluis windmolens?Dat windmolens 'geen overbodige luxe meer zijn, maar noodzakelijk' zijn, zoals GroenLinks almaar benadrukt, vinden alle partijen wel. De grote vraag blijft: waar moeten die molens komen?GroenLinks is uitgesproken en stelt de Zuidbuurt voor. D66 stelt één windmolen in Wilgenrijk voor. Dat zorgt voor veel commotie in de zaal. Het CDA vindt het te makkelijk gedacht, want het plaatsen van windmolens zou altijd in samenspraak moeten met bewoners.Forum voor Maassluis vindt dat eerst eens gekeken moet worden naar vervangende opties voor windmolens."Het moet ook zonder de hinder kunnen. Wat is nog mogelijk? We moeten kijken naar alternatieven."    
Lees meer
Video PvdA: Samenwerking met Forum voor Maassluis wordt moeilijke opgave vrijdag 9 maart 2018 12:12

PvdA: Samenwerking met Forum voor Maassluis wordt moeilijke opgave

De lijsttrekker van PvdA Maassluis, Sjoerd Kuiper, denkt dat een samenwerking met de nieuwe partij Forum voor Maassluis (FvM) bij de vorming van een nieuwe coalitie een moeilijke opgave wordt. Volgens Kuiper heeft de partij banden met Forum voor Democratie: "Die partij staat zo diametraal tegenover de manier waarop wij naar de samenleving kijken." Kuiper zei vrijdagochtend op WOS Radio: "Wij proberen met iedereen goed samen te werken, maar ik zie wel bijvoorbeeld een Forum voor Maassluis, die in een debat toegeven lid te zijn van Forum voor Democratie, een partij zich bezig houdt met IQ en rassenvermenging. Dat vind ik echt helemaal niets."In reactie laat FvM-lijsttrekker Jan van den Hoek weten dat hij de uitspraken van Kuiper onzin vindt: "Je kunt er toch gewoon lid van zijn? Ik ben het met een hele hoop standpunten van Thierry Baudet niet eens." Van den Hoek stelt dat hij best wil samenwerken met de PvdA, maar dat ze dan niet van 'deze uitspraken' moeten doen.Volgens de FvM-lijsttrekker staat er niets in het programma van FvM dat met Forum voor Democratie te maken heeft: "Dit is gewoon een politieke stunt van Kuiper. Als we echt zo zijn, zoals hij omschrijft, dan hadden we toch geen moslims in onze partij?"Tot en met de verkiezingen schuiven er elke ochtend tussen 07.30 en 09.30 tenminste twee lijsttrekkers aan in het OchtendMagazine op WOS Radio.
Lees meer