Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nixon Fernandes rent als een 'baas' in Ter Heijde

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zaterdag 11 mei 2019 12:42

Foto: Fernandes - nummer 233 - laat zich bij de start al gelden - foto Fred van der Ende


De Omloop Ter Heijde is vrijdagavond op overtuigende wijze gewonnen door Nixon Fernandes van het Rotterdamse PAC. De 38-jarige Fernandes voltooide de wedstrijd over 10 kilometer, die deels over het strand voert, in 35.17. Hij had daarmee 34 seconden voorsprong op de winnaar van vorig jaar, Wynfrith Meijwes van Haag Atletiek.

Op de derde plaats volgde, net als vorig jaar, Dominic Bersee van Olympus '70. De winnaar van de jongste editie van de Ruitenburg Halve Westland finishte in 37.38.
Als eerste vrouw kwam Rose Enthoven (Loopgroep PK) over de streep, in 41.26. Zij werd op precies een minuut gevolgd door de Wateringse Marlies Jongerius. Als derde finishte de tegenwoordig in Poeldijk woonachtige Carla Ophorst.

5 kilometer
De wedstrijd over 5 kilometer werd gewonnen door Bram van Dongen (Haag Atletiek) in 18.33. Hij had daarmee 8 seconden voorsprong op Heulenaar Sjoerd van Marrewijk, die op zijn beurt Remco Mocking (Haag Atletiek) 3 seconden te snel af was.

Linda Koper uit Wateringen was op deze afstand de snelste vrouw, in 23.41. Zij had een voorsprong van 13 seconden op Paulina Twornicki van Fortuna Vlaardingen. Derde werd Wietske van der Lans-Vreugdenhil uit De Lier, in 24.09.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS