Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

NK kanopolo op de Wen: 'Heel fysiek, je mag heel veel'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 9 september 2019 11:47

Foto: Stefan van der Meer


Wie afgelopen weekeinde over het Wenpad of de Nieuweweg in Poeldijk reed, moet het haast wel gezien hebben. Op het water van de Wen werd het NK kanopolo gehouden. Kanovereniging De Windhappers, gehuisvest op het terrein naast De Uithof, was organisator.

Niet iedereen is waarschijnlijk bekend met de sport, dus legt Niek Knaap, naast gemeenteraadslid voor OGP Midden-Delfland ook lid van De Windhappers, uit wat kanopolo inhoudt. "Het is een snel spelletje van vijf tegen vijf met een bal. Het lijkt op een combinatie van basketbal en handbal. Het is heel fysiek, je mag heel veel: botsen, onder en over elkaar heen en als je de bal hebt mag je worden omgeduwd. Mensen hebben er vaak een braver beeld van, dat verandert als ze het hebben gezien."

Het hele weekend werd er gespeeld. De deelnemers sliepen in tentjes op het naastgelegen terrein, want de teams komen overval vandaan: van Groningen tot Zeeland en Limburg. "Ik denk dat er zo'n veertig verenigingen kanopolo spelen, sommige met één klein team, maar er zijn ook clubs met vijf of zes teams." De Windhappers is met zo'n 200 leden een van de grootste verenigingen in Nederland. Al doen die niet allemaal aan kanopolo. "Er zijn allerlei disciplines, lekker toervaren door de regio, maar ook zeekanoën, brandingkanoën en natuurlijk kanopolo", weet Knaap.

In het finaleweekend werd in verschillende klassen gestreden om de nationale titels. Bij de junioren was de jeugd van Waterwolf uit Cruquius (Haarlemmermeer) de sterkste. Bij de senioren lukte het HWC de Helmvaarders uit Helmond om de winst in de derde klasse te veroveren. In de tweede klasse was de eerste plek voor De Zwetplassers uit Wormer. In de eerste klasse bleek Groningen B uiteindelijk het sterkst.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS