Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nog een maand vertraging voor Hoekse Lijn

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 8 november 2018 16:48

Foto: Bas Booister 2


De eerste rit van de Hoekse Lijn rijdt niet eind januari, maar eind februari. Het nieuwe uitstel heeft opnieuw te maken met vertraging in de oplevering van de beveiligingssoftware. Dat schrijft wethouder Adriaan Visser in een brief aan de Rotterdamse gemeenteraad, zo meldt mediapartner RTV Rijnmond.

De wethouder liet vorige week al weten dat hij zich zorgen maakte over het tempo van de vorderingen. Woensdag sprak hij met de RET en het bedrijf dat de software levert, Bombardier. Tijdens dat overleg is afgesproken dat op 26 november de volledige software wordt opgeleverd.

Visser schrijft in zijn brief aan de raad dat niet valt uit te sluiten dat er de komende weken nog nieuwe problemen optreden. Wel wordt begonnen met het volledig testen van de lightrailverbinding tussen Schiedam en Hoek van Holland.

De nieuwe vertraging heeft geen gevolgen voor de kosten van het project. Het vervangend busvervoer is tot de oplevering gegarandeerd.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Advertentie: Suzuki
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS