Archief
Bas Booister

Bas Booister

Nog een paar dagen tot de opening van supermarkt in Kwintsheul

Woensdag is het zover, dan heeft Kwintsheul na meer dan zes jaar eindelijk weer een supermarkt. Het dorp bleef jarenlang van een eigen buurtwinkel verstoken, nadat in 2012 de Albert Heijn tot op de grond toe afbrandde. In 2016 werd er een nieuw pand neergezet, maar pas woensdag opent Jumbo er de deuren. Inmiddels is een groot deel van de producten al in de schappen gezet.

Voor Heulenaren best prettig, want naast een supermarkt is er ook meteen weer een geldautomaat in het dorp. Verder valt op dat het een relatief grote winkel is. Volgens supermarkt- en vastgoedondernemer Edward Koornneef is de winkel eigenlijk te groot voor het 3.500 inwoners tellende dorp. "Het is een beetje op de groei gebouwd." Daarmee doelt hij op de uitbreiding van Kwintsheul in de richting van Den Haag.

In het verleden is er meermaals geprotesteerd tegen de ondernemer, omdat een nieuwe supermarkt zo lang op zich liet wachten. Toch zijn ook die mensen welkom bij de opening van Jumbo Kwintsheul. "Zand erover en kom gauw kijken en boodschappen doen. We gaan door met leven," aldus de supermarktondernemer.

Groeien

Naast de Jumbo-vestiging in Kwintsheul is hij ook eigenaar van de vestiging in Naaldwijk, Wateringen en Oud Beijerland. Het pand in het centrum van Wateringen zou hij het liefst verruilen voor een grotere vestiging aan de Dorpskade, maar of hij de handen daarvoor op elkaar krijgt bij de Westlandse raad is nog maar de vraag. Voor zijn plan voor een Jumbo Foodmarkt in nieuwbouwproject De Rentmeester in Naaldwijk hoopt hij voor het einde van het jaar nog een vergunning te krijgen.