Archief

Nog geen duidelijkheid over arbeidsmigranten aan Hertenlaan

Er is deze week nog geen duidelijkheid over de eventuele komst van maximaal dertig arbeidsmigranten in de villa aan de Hertenlaan in Honselersdijk. De gemeente Westland moet volgens een woordvoerder nog enkele zaken uitzoeken en kan daarom pas volgende week uitsluitsel geven.

Het pand, een woonhuis dat voorheen ook een kantoorfunctie had, is in juni dit jaar verkocht aan een nieuwe eigenaar. Die heeft de afgelopen periode flink verbouwd, om de komst van arbeidsmigranten mogelijk te maken.

Omwonenden vinden dertig arbeidsmigranten echter te veel en vrezen voor de verkeersveiligheid, de leefbaarheid. Ook zeggen zij dat elders in dezelfde straat ook al een groot aantal arbeidsmigranten woont.

In beginsel heeft de koper goede papieren, omdat het pand een zogeheten gemengde bestemming heeft. Wel moet op grond van de nieuwe huisvestingsverordening een omzettingsvergunning worden verleend. Die is vorige week bij de gemeente aangevraagd, zei wethouder Leen Snijders eerder. Er zal in elk geval een zogeheten leefbaarheidstoets worden uitgevoerd. Daarbij is in eerste instantie geen inbreng van omwonenden voorzien.