Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nog geen duidelijkheid over arbeidsmigranten aan Hertenlaan

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 29 november 2019 14:02


Er is deze week nog geen duidelijkheid over de eventuele komst van maximaal dertig arbeidsmigranten in de villa aan de Hertenlaan in Honselersdijk. De gemeente Westland moet volgens een woordvoerder nog enkele zaken uitzoeken en kan daarom pas volgende week uitsluitsel geven.

Het pand, een woonhuis dat voorheen ook een kantoorfunctie had, is in juni dit jaar verkocht aan een nieuwe eigenaar. Die heeft de afgelopen periode flink verbouwd, om de komst van arbeidsmigranten mogelijk te maken.
Omwonenden vinden dertig arbeidsmigranten echter te veel en vrezen voor de verkeersveiligheid, de leefbaarheid. Ook zeggen zij dat elders in dezelfde straat ook al een groot aantal arbeidsmigranten woont.

In beginsel heeft de koper goede papieren, omdat het pand een zogeheten gemengde bestemming heeft. Wel moet op grond van de nieuwe huisvestingsverordening een omzettingsvergunning worden verleend. Die is vorige week bij de gemeente aangevraagd, zei wethouder Leen Snijders eerder. Er zal in elk geval een zogeheten leefbaarheidstoets worden uitgevoerd. Daarbij is in eerste instantie geen inbreng van omwonenden voorzien.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS