Archief
Brandweer Haaglanden - kazerne Maasland via Facebook 1

Brandweer Haaglanden - kazerne Maasland via Facebook 1

Nog geen plannen voor herontwikkeling 'brandweerlocatie' Maasland

Het is nog niet duidelijk wat er gaat gebeuren met de brandweerkazerne aan de Slot de Houvelaan in Maasland. Burgemeester en wethouders van Midden-Delfland houden rekening met herontwikkeling van de locatie, maar omdat er nog geen concrete plannen zijn, richten zij zich eerst op de ontwikkeling van de oude kantoorvleugel bij het oude gemeentehuis.

Dat staat in beantwoording van vragen die Mijn Partij had gesteld. Het was raadslid Frank van Lier ter ore gekomen, dat de brandweerkazerne niet zou zijn opgenomen in de herontwikkelingsplannen voor het dorpscentrum. Volgens B en W is de kazerne wel in die plannen opgenomen, maar is dit gedeelte op de lange baan geschoven.

Mocht het er daadwerkelijk van komen dat de vrijwillige brandweer weg moet van de huidige locatie, dan zal het zeer waarschijnlijk niet gaan om een definitief vertrek uit Maasland. Het dorp kan niet zonder een eigen brandweervoorziening, omdat er dan een probleem ontstaat in de dekking in het gebied. "Daarnaast zal Maasland voor brandweerzorg in belangrijke mate afhankelijk worden van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond."

Een mogelijke nieuwe locatie is nog niet op het oog. "Eventuele alternatieve locaties zouden nadere studie vragen, afhankelijk van te maken keuzes", aldus het college.