Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nog geen plannen voor herontwikkeling 'brandweerlocatie' Maasland

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 8 april 2019 13:42

Foto: Brandweer Haaglanden - kazerne Maasland via Facebook 1


Het is nog niet duidelijk wat er gaat gebeuren met de brandweerkazerne aan de Slot de Houvelaan in Maasland. Burgemeester en wethouders van Midden-Delfland houden rekening met herontwikkeling van de locatie, maar omdat er nog geen concrete plannen zijn, richten zij zich eerst op de ontwikkeling van de oude kantoorvleugel bij het oude gemeentehuis.

Dat staat in beantwoording van vragen die Mijn Partij had gesteld. Het was raadslid Frank van Lier ter ore gekomen, dat de brandweerkazerne niet zou zijn opgenomen in de herontwikkelingsplannen voor het dorpscentrum. Volgens B en W is de kazerne wel in die plannen opgenomen, maar is dit gedeelte op de lange baan geschoven.

Mocht het er daadwerkelijk van komen dat de vrijwillige brandweer weg moet van de huidige locatie, dan zal het zeer waarschijnlijk niet gaan om een definitief vertrek uit Maasland. Het dorp kan niet zonder een eigen brandweervoorziening, omdat er dan een probleem ontstaat in de dekking in het gebied. "Daarnaast zal Maasland voor brandweerzorg in belangrijke mate afhankelijk worden van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond."

Een mogelijke nieuwe locatie is nog niet op het oog. "Eventuele alternatieve locaties zouden nadere studie vragen, afhankelijk van te maken keuzes", aldus het college.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS