Archief

Nog geen raadsvergadering vastgesteld in Westland, wel in Maassluis en Midden-Delfland

Er is nog geen besluit genomen over de vraag wanneer de gemeenteraad van Westland (al dan niet voltallig) weer bijeenkomt. De commissievergaderingen die deze week gehouden zouden worden, waren al geannuleerd.

Volgens de gemeentelijke agenda is de eerstvolgende raadsvergadering op dinsdag 14 april, maar het doorgaan daarvan staat nog niet vast. Bij sommige oppositiepartijen begint het uitblijven van een vergadering toch wel wat ongemakkelijk te voelen, zo erkent desgevraagd Peter Duijsens van Westland Verstandig. Overigens is hij goed te spreken over de huidige directe communicatie van individuele fractievoorzitters met burgemeester Arends over spoedeisende zaken die zij in de praktijk van alledag tegenkomen.

Maassluis

De gemeenteraad van Maassluis vergadert komende dinsdag 7 april, te beginnen met een commissievergadering om 19.00 uur. In verband met de maatregelen rond het coronavirus is deze vergadering niet toegankelijk voor publiek en pers. De vergadering is te volgen via internet. Eventuele insprekers worden verzocht contact op te nemen met de griffier: 06 52506072. Enig agendapunt van deze commissie is het "raadsvoorstel tot vaststellen keuze inzake aanpak beperken geluidshinder A20".

Om 20.30 uur begint de gemeenteraadsvergadering, die evenmin toegankelijk is voor publiek en pers.

Midden-Delfland

In Midden-Delfland is in overleg met de fractievoorzitters besloten om tot 28 april in een cyclus van twee weken te vergaderen: de eerste keer een opiniƫrende raadsvergadering en veertien dagen later een besluitvormende raadsvergadering.



Als gevolg van het overlijden van wethouder Hans Horlings, is bepaald dat de raad op 14 april bijeenkomt (aanvang 19.30 uur). Eerste agendapunt is vanzelfsprekend het herdenken van Horlings.

Behalve het naleven van de geldende landelijke maatregelen (zoals 1,5 meter afstand van elkaar en geen handen schudden) zijn er ook aanvullende maatregelen, waaronder:

* koffie/thee niet uitserveren maar verkrijgbaar bij de pantry;

* presentielijst ligt op centrale plaats;

* aan de vergadertafel zoveel mogelijk alleen de woordvoerders. Er wordt een tweede ring stoelen bijgeplaatst, waarop de raadsleden kunnen gaan zitten. Deze personen worden geacht aan de vergadering deel te nemen (vereist is dat er minimaal 9 raadsleden aanwezig zijn);

* maximaal 8 mensen op de publieke tribune (4 aan elke kant en maximaal twee per rij) vanwege het criterium openbaarheid;

* geen mogelijkheid tot napraten of faciliteiten na afloop van een vergadering.