Archief
Google Streetview

Google Streetview

Nog geen zicht op 'eerste paal' in Heenweg

Het is nog volstrekt onduidelijk wanneer in Heenweg de eerste palen voor een nieuwe woonwijk de grond in gaan. Dat blijkt uit het antwoord van wethouder Gardien op vragen van GemeenteBelang Westland en Westland Verstandig. Er ligt al ruim een jaar een plan klaar voor zo'n 100 woningen in een wijk, die zo'n 2,2 hectare groot is en die aansluit op de Hyacintstraat en haaks staat op de Lugtigheidsstraat.

De locatie heeft nu nog een tuinbouwbestemming. De gemeente wil eerst een gebiedsvisie voor Heenweg maken en de wethouder verwacht in het eerste kwartaal van 2019 met de voorbereidingen daarvoor te kunnen beginnen. Inwoners van Heenweg en belanghebbende organisaties krijgen de gelegenheid om hun zegje te doen.

Maar het is volgens de wethouder ook noodzakelijk om de ideeen planologisch mogelijk te maken. "Het is de verwachting dat de procedures daarvoor ten vroegste in het derde kwartaal van 2019 kunnen worden opgestart", schrijft de wethouder. Ze wil dan ook geen uitspraak doen, wanneer de eerste paal de grond in kan.

Categorieen:
Westland Politiek