Archief

Nog geen zorgen over lood in bodem speeltuintjes Maassluis

Omwonenden van zeventien speeltuintjes in Maassluis hoeven zich voorlopig geen zorgen te maken over te hoge concentraties lood in de bodem. Volgens wethouder Gerard van der Wees is er geen reden om aan te nemen dat in de bodem van de speeltuinen dermate veel lood is verwerkt, dat er acuut gevaar is.

Deze maand wordt in de stad onderzoek gedaan vanwege een verdenking van lood in de bodem, maar voor dit moment stelt Van der Wees dat hij zich er nog geen zorgen over willen maken. In april worden de onderzoeksresultaten bekendgemaakt.

DCMR Milieudienst Rijnmond doet in haar hele verzorgingsgebied onderzoek naar de aanwezigheid van looddeeltjes in de ondergrond van speeltuinen. Vooral in de oudere delen van de stad wordt onderzoek gedaan. Want daar is de kans op aanwezigheid van lood het grootst. Dit is de lijst met speelplaatsen waar het om gaat.

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat lood schadelijker is voor kinderen tot 6 jaar dan voorheen gedacht. Het materiaal heeft nadelig effect op de ontwikkeling van hersenen van jongere kinderen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen