Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nog langer onduidelijkheid over overweg bij station Maassluis

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 14 februari 2020 11:04

Foto: Aankondigingsbord voor De Kade


De haalbaarheid van een nieuwe overweg bij station Maassluis, om daarmee de nieuwbouwwijk De Kade te ontsluiten, wordt waarschijnlijk pas aan het eind van dit jaar duidelijk. Het college van B en W heeft de raad laten weten dat de aanbesteding van het onderzoek vertraging heeft opgelopen, waardoor duidelijkheid over de overweg niet dit voorjaar kan worden gegeven zoals de bedoeling was.

De overweg moet de Laan 1940-1945 met de Deltaweg verbinden. De gemeente wil zo'n ontsluiting van De Kade, omdat dit volgens verkeerstechnische onderzoeken het beste resultaat op zou leveren tegen 'acceptabele' kosten. Eerder werd er ook nog gekeken naar de mogelijkheden voor een tunnel onder de Hoekse Lijn, maar die oplossing is te duur bevonden, zou te veel ingrijpen op de omgeving en is bovendien voor lang niet alle voertuigen geschikt.

Overigens had het onderzoek aanvankelijk al eind vorig jaar klaar moeten zijn, maar dat bleek niet haalbaar.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS