Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nog meer nieuwe gezichten in Maassluise raad

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 16 mei 2018 10:40

Foto: Bas Booister


Als de benoeming van de kandidaat-wethouders van Maassluis op 29 mei officieel wordt, komen er zeker vier nieuwe gezichten in de gemeenteraad. Daarnaast krijgen ook drie raadsleden de taak van fractievoorzitter erbij. En er komen ook nieuwe steunraadsleden.

Het CDA heeft Corine Bronsveld en Fred Voskamp naar voren geschoven als kandidaat voor het wethouderschap. De vrijgekomen plekken in de raad worden naar verwachting opgevuld door Henrike Heijboer en Martin Boekestijn. Marcel 't Hart gaat de rol van fractievoorzitter op zich nemen en Mark Van Eijsden wordt naar verwachting steunraadslid voor de christendemocraten.

Bij de VVD is Gerard van der Wees voorgedragen als wethouderskandidaat. Hij was vier jaar geleden ook al wethouder. De plek van Van der Wees wordt opgevuld door Johan Verhoeve. Dick Snoeck maakt zich inmiddels op voor het fractievoorzitterschap. Het is nog niet bekend wie er steunraadslid wordt namens de liberalen.

Voor de PvdA is Sjoerd Kuiper kandidaat-wethouder. Zijn zetel wordt naar verwachting ingenomen door Jorrit Keijzer, die daarnaast ook zal worden benoemd tot fractievoorzitter. Hans de Bruin en Abdullah Ertekin gaan op voor steunraadslid.

Op 29 maart werden er al heel wat nieuwe raadsleden geïnstalleerd. Als alles op 29 mei volgens plan kan worden uitgevoerd, telt de gemeenteraad in totaal 11 nieuwe raadsleden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
DON Feestweek
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS