Archief
Louwrens Parre

Louwrens Parre

Nog steeds niet duidelijk wanneer metro gaat rijden

Het is nog steeds uiterst onduidelijk wanneer de Hoekse Lijn in gebruik kan worden genomen. Op dit moment kan nog niet worden aangetoond dat de storing bij de spoorwegovergang aan de Deltaweg in Maassluis zich niet bij andere overwegen voordoet. En dus kan men nog niet verder, zo blijkt uit een brief aan de Rotterdamse raad.

In de tussentijd wordt er wel zoveel als mogelijk getest met de metrotoestellen op de verbinding tussen Schiedam en Hoek van Holland. Doordat de oplevering van de software en veiligheidsverklaring vertraging oploopt, loopt het aanleveren van de bijbehorende dossiers en documentatie ook vertraging op.

Iedere maand extra vertraging kost ook nog eens flink geld, zo'n 1,5 miljoen euro per maand (inclusief de kosten voor het vervangend vervoer). Dat betekent dat - gerekend met ingang vanaf april 2019 - er nog maximaal 4 maanden extra vertraging kan worden opgevangen binnen de projectbegroting.

Sinds april 2017 wordt de Hoekse Lijn omgebouwd van treinverbinding naar metrotraject. Eigenlijk had de ombouw al in september van dat jaar klaar moeten zijn.