Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nog steeds vrijwilligers nodig voor schoonmaak zwanen

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 11 juli 2018 11:49

Foto: Rijkswaterstaat 1


De hulpactie voor met olie besmeurde zwanen is nog steeds in volle gang. Inmiddels zijn er meer schone dan vieze zwanen in de noodopvang bij de Maeslantkering. Toch zijn extra helpende handjes meer dan welkom.

Er is vooral behoefte aan dierverzorgers voor het schoonmaken van de hokken, het verschonen van de voer- en waterbakken en mensen die zwaar werk binnen en buiten kunnen doen. Ook is er paraveterinaire hulp nodig, zoals helpen met bloedprikken en overige medische handelingen.

Inmiddels hebben 36 mensen gereageerd op de laatste oproep van Rijkswaterstaat, naast de 169 aanmeldingen die al eerder waren ontvangen. Het Rode Kruis maakt de werkschema's en belt wanneer wie nodig is. Wie zich geroepen voelt, kan dit formulier invullen. Heb je een besmeurde vogel gevonden? Dan mag je dat hier aangeven.

De reddingsactie begon twee weken geleden nadat een tanker in de Rotterdamse haven op een steiger botste. Daardoor stroomde 220 ton ruwe olie het water in. Honderden zwanen met een dikke oliedrab op hun veren waren het gevolg daarvan. In het noodhospitaal in Hoek van Holland worden de beesten schoongemaakt en op krachten geholpen.

Bij Gemaal Westland iets verderop staan waterbassins klaar waar de schone zwanen kunnen aansterken. Wie ze van dichtbij wil zien dobberen, kan terecht bij het naastgelegen speciale uitkijkpunt. Vorige week trok de eerste groep schone zwanen naar het bad.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS