Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nog tot 2030 reclamevitrines in Westlandse dorpskernen

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: vrijdag 9 februari 2018 13:35


Westland zit nog tot 2030 vast aan de veertien grote reclamevitrines in de dorpskernen. Dit antwoordt het college van B en W op vragen van het CDA. Die fractie wilde dat het bord vlak naast de nieuwe speeltuin aan de Langestraat in 's-Gravenzande wordt verplaatst en dat alle grote borden die nu nog in winkelstraten staan, naar de rand van de dorpskernen worden verplaatst.

Het college vindt dat nog steeds dat de argumenten gelden, die ook al in 2016 waren genoemd in een reactie op een in dat jaar door de raad aangenomen motie. Hierin werd gevraagd te onderzoeken of de borden uit het straatbeeld konden worden verwijderd. Daarna meldde het college dat daaraan te hoge kosten waren verbonden. Niet alleen voor het verplaatsen zelf, maar ook vanwege de gevolgen van het openbreken van de afgesloten contracten. De reclamevitrines zijn in 2015 geplaatst en de contracten hebben een looptijd van 15 jaar.

Wel liet het college in 2016 weten dat het reclamebord in Wateringen zou worden verwijderd en dat er vijf vitrines minder zouden komen, dan aanvankelijk met Haaglanden was afgesproken. Met die reactie achtte het college de motie voldoende uitgevoerd.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
DON Feestweek
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS