Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nog twee aangehoudingen in grote drugszaak

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 31 juli 2018 12:11

Foto: Openbaar Ministerie 1


De politie heeft onlangs twee nieuwe verdachten aangehouden in de zaak rond de vondst van ongeveer 600 kilo cocaïne op Hemelvaartsdag in een loods aan de Galgeweg in 's-Gravenzande. Dat bleek dinsdagochtend tijdens een zogeheten regiezitting bij de Haagse rechtbank. Woensdag zal gevraagd worden om hun voorarrest te verlengen met zestig dagen.

Dinsdag moesten vijf mannen uit Bergen op Zoom en Spijkenisse zich bij  de rechter verantwoorden. Zij blijven voorlopig vastzitten. Op 25 september is een volgende zitting. Dan komen waarschijnlijk alle zeven de verdachten voor, meldt mediapartner Omroep West.

Ananassen
De cocaïne zat op 10 mei verstopt in een partij ananassen die bij het bedrijf Agro Merchants werd geleverd. De recherche deed al een tijdje onderzoek naar een mogelijk drugstransport. Het onderzoek kreeg een onverwachte wending toen duidelijk werd dat er mogelijk geweld zou worden gebruikt. "Ze wilden mensen van het bedrijf vastbinden om aan de drugs te komen", zei rechercheleider Wieger Harskamp eerder.

Door een arrestatieteam konden vier verdachten worden aangehouden in een auto op het Vlietpolderplein in Naaldwijk, bij fietsbrug De Snelbinder. Naar de vijfde man werd urenlang gezocht, hij bleek uiteindelijk verstopt te zitten in een koelcel van het bedrijf.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS