Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nominaties Sportman Westland bekend

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 10 januari 2019 15:00


Robert Zwinkels, Coen van Winden en Kaspar Hamminga zijn de drie genomineerden voor de titel 'Sportman van het jaar 2018' in de gemeente Westland. De nominaties zijn donderdag bekendgemaakt. Ook is duidelijk wie in aanmerking komen voor de titel Sporttalent en Sportploeg.

Zwinkels is eerste doelman van eredivisionist ADO Den Haag. Met de Naaldwijker in het doel bereikte de club afgelopen seizoen de play-offs om Europees voetbal. Zwinkels tekende vorig jaar een nieuw contract voor onbepaalde tijd.
Lierenaar Van Winden behaalde in 2018 brons op het Nederlands kampioenschap judo in de klasse tot 81 kilo. Daarnaast kwalificeerde hij zich voor de EK en WK voor judoka's onder 20 jaar. Ook won hij goud bij een Europacupwedstrijd.
Hamminga ('s-Gravenzande) werd Nederlands kampioen golfsurfen, een titel die hij eerder ook al in 2015 en 2016 veroverde.

Voor de titel Sportploeg van het Jaar komen in aanmerking: SV Honselersdijk (promotie naar eerste klasse), de handbalsters van Quintus (winst Supercup) en de Westlandia-jeugd onder 12 jaar (winst Hoofdklasse, KNVB-beker JO12 en de Haaglandencup).

Acrogymnaste Britney Borderwijk uit Monster, de Wateringse veldrijder Menno Huising en kogelstoter Ruben Rolvink uit Naaldwijk zijn genomineerd voor de titel Sporttalent.

Komende vrijdagavond is op WOS TV te zien hoe presentatoren Jeroen Toet en Rob Veenman de sporters en ploegen verrasten met hun nominatie. Tijdens het Sportgala in WestlandTheater De Naald op donderdag 31 januari worden alle prijzen uitgereikt.

Volgende week wordt bekend wie er zijn genomineerd in de categorieën Sportvrouw en G-Sporter.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS