WOS Media

WOS Media

Nominaties Sportvrouw: Bertens, Broch en Van Ruijven

Tennisster Kiki Bertens, handbalster Yvette Broch en shorttrackster Lara van Ruijven zijn de drie genomineerden voor de titel Sportvrouw van het Jaar in de gemeente Westland. Ook de kanshebbers in de categorie G-teams zijn nu bekend.

De Wateringse Bertens won in 2018 drie WTA-toernooien (Charleston, Cincinnati en Seoul) en kwam mede daardoor in de mondiale top tien terecht. Als kers op de taart mocht ze - dankzij de afzegging van Simona Halep - meedoen aan de WTA Finals en behaalde daarin zelfs de halve finale.

Broch (Monster) veroverde met haar Hongaarse ploeg Györi de zogeheten triple. Eerst werd de nationale beker binnengesleept en daarna de eindoverwinning in de Champions League. Op de laatste competitiedag won de ploeg uit Györ de landstitel. Broch zette begin augustus (voorlopig?) een punt achter haar loopbaan.

Ook Van Ruijven uit Naaldwijk kende een succesvol jaar, dat direct al met een hoogtepunt begon. Tijdens de Olympische Winterspelen in Pyeongchang (Zuid-Korea) won ze een bronzen plak met de nationale aflossingsploeg. In november en december volgden nog een gouden en zilveren medaille bij twee wereldbekerwedstrijden.

In de categorie G-teams zijn dit keer het Rolstoelhandbalteam van het Heulse Quintus en de G2 en G3 van korfbalvereniging Dijkvogels uit Maasdijk genomineerd. Vorige week zijn al de kandidaten voor de titels Sportman, Sportploeg en Sporttalent bekend geworden.

Komende vrijdagavond is vanaf 19.00 uur is op WOS TV te zien hoe de sporters en de ploegen door presentatoren Jeroen Toet en Rob Veenman zijn verrast met hun nominatie. Tijdens het Westlands Sportgala op 31 januari worden de winnaars bekendgemaakt.