Stefan van der Meer

Oefenwedstrijd SV Honselersdijk-ADO Den Haag eindigt in 1-8

SV Honselersdijk heeft in de oefenwedstrijd zaterdagmiddag tegen ADO Den Haag het onderspit gedolven. Op Sportpark De Strijphorst werd de eindstand 1-8.

In de eerste helft wist Honselersdijk niet één keer te scoren. Bij ADO maakte Tomas Necid maar liefst drie goals. De overige drie treffers kwamen van voormalig Excelsior Maassluis-verdediger Milan van Ewijk, die in de wedstrijd officieus zijn debuut bij ADO maakte, Erik Falkenburg en Nasser El Khayati. De spelers wisten allen binnen 25 minuten raak te schieten.

Honselersdijk wisselde tijdens de wedstrijd doorlopend spelers. Zo kreeg doelman Boy Zuijderwijk voor de rust een publiekswissel. ADO verving het elftal van de eerste helft door een nieuw elftal in de tweede helft. Bij rust was de stand 0-6.

In de 69ste minuut wist Honselersdijk dan eindelijk te scoren middels een schitterende vrije trap door Youri Riepe. Hij maakte daarmee ook het eerste doelpunt van Honselersdijk ooit tegen een profclub.

Honselersdijk bleek echter lang niet tegen ADO opgewassen. Ook Delano Ladan en Yahya Boussakou scoorden nog voor de club, waarmee de overwinning van ADO een feit was.