Archief

Officiële uitreiking oorlogsboekje vervalt

De actuele omstandigheden verhinderen de officiële uitreiking van de eerste oorlogsherinneringsboekjes voor de schooljeugd in Westland. Het boekje 'Toen mag nooit meer nu of ooit worden' zou (geen grap) op 1 april verschijnen. Er zal geen nieuwe datum komen, meldt samensteller Frans Voskamp.

"Ik vind het vooral voor de kinderen heel vervelend, maar het is niet anders", aldus Lierenaar Voskamp, die voor het boekje de medewerking kreeg van ruim 60 kinderen uit de groepen 7 van de vorige jaargang van Westlandse basisscholen. De kinderen hebben mensen geïnterviewd die in de oorlog van 1940-1945 net zo oud waren als zij nu. Die verhalen hebben een plaatsje gekregen in het boekje.

Op enig moment dit jaar zullen de kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Westland en Hoek van Holland en uit de brugklassen in Westland, Maassluis en Maasland de boekjes via de school ontvangen. "Geen idee wanneer ik de kans krijg die boekjes af te leveren", mijmert oud-leraar Voskamp. Meer dan 5.000 boekjes liggen klaar.

Ook voor de mensen die een boekje in de voorverkoop hebben besteld, wordt gezocht naar een oplossing. "Die personen hebben destijds een bericht gehad waar het boekje opgehaald kon worden. Voor de vestigingen van Bibliotheek Westland geldt dat ze klaar liggen zodra de vestigingen weer open gaan. Vergeet niet de code mee te nemen", zegt Voskamp. De bestelde boekjes kosten 7,50 euro.

Verder zullen de boekjes - op z'n vroegst na 2 april - ook te verkrijgen zijn (voor 10 euro) bij Bruna De Lier, Bruna Monster, boekhandel Keizerrijk Maassluis en The Readshop Maassluis in Maassluis. Wie vragen heeft, kan mailen met: 75herdenken75@gmail.com