Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

OGP wil aansluiting Midden-Delfland op Schone Lucht Akkoord

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: zaterdag 22 februari 2020 11:45


Coalitiepartij OGP wil dat de gemeente Midden-Delfland zich aansluit bij het Schone Lucht Akkoord. Dat akkoord is vorige maand ondertekend door minister Van Veldhoven en 46 gemeenten en provincies. Midden-Delfland zat daar echter niet bij.

In het akkoord heeft de minister samen met de gemeenten en provincies afspraken gemaakt voor het verbeteren van de luchtkwaliteit. Het Rijk trekt voor het akkoord 50 miljoen euro uit. Gemeenten en provincies stellen daarnaast aanvullende uitvoeringsplannen op met in totaal tientallen miljoenen aan investeringen.


De OGP wil dat met name bewoners in de dorpskernen van Midden-Delfland een schonere lucht krijgen. Nu is er soms overlast van houtstook en het gebruik van pelletkachels. Raadslid Niek Knaap vraagt zich daarom af of de wethouder alsnog bereid is om het Schone Lucht Akkoord te ondertekenen. Indien dat niet het geval is, wil hij weten wat daarvoor de redenen zijn.

Overigens zijn ook de gemeenten Westland en Maassluis niet aangesloten op het akkoord. Rotterdam, waar Hoek van Holland onder valt, wel.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS